Seje juniorsejlere
3 af klubbens juniorer har været i Kerteminde for at deltage i Sailextreme2017. Stævnet er sammen med den lokale Harboe Cup årets 2 største sejlerevents for joller, og en stor oplevelse for alle deltagerne.

Fra Skælskør deltog Amalie Dige Hansen, Kristine Sams og Ida Marie Rosenstand - alle på Optimist C banen. Forsommerens lidt lunefulde vejr bød både lørdag og søndag på ganske frisk find. Lørdag kom vinden fra sydøst og sejladserne ud for Kerteminde havn foregik derfor også i høje bølger. Ida var desværre syg lørdag, men både Amalie og Kristine klarede sig flot gennem vind og bølger og kom ind med 4 flotte placeringer lørdag.

Søndagen bød på mindre vind fra morgenstunden, men den friskede pænt op over dagen, og sidste sejlads måtte aflyses p.g.a. for meget vind. Alle 3 sejlere nåede på vandet søndag og de samlede resultater var flotte med Amalie som nr. 17, Kristine nr. 24 og Ida som nr. 36 af de 42 deltagere. En flot præstation af alle.

Og på Kristi Himmelfartsdag var Malte Juul Kubel i Vallensbæk for at deltage i VSK Grandprix. Også der var vinden hård, men det skræmte ikke Malte. En flot 3. plads blandt de 6 Optimist B sejlere.

Klubmesterskab 2016

Så fik vi også sejlet klubmesterskab. I det skønneste septembervejr havde 9 deltagere fundet vej og alle fik en rigtig god oplevelse på fjorden.
Vi skulle egentlig have været 10, men Malte havde forstuvet begge lillefingre, så han var en kompetent hjælp på dommerbåden i stedet.
 
Alle sejlede på trapezbane - også selvom ikke alle havde øvet det forinden. Men det skræmte ikke - ALLE sejlede så flot rundet på banen - giver gode håb for fremtidige stævner.
 
Der blev sejlet 3 sejladser inden frokost og 2 efter frokost. Op flot at se 2 tilskuerbåde på vandet. Tak til Jesper og til Ninna/Morten for at lægge båd til. Trænerne (Laura, Casper og Nikolaj) gav gode råd undervejs, hvor der var brug for det, og alle sejlede 5 sejladser.
 
Klubmester blev Freya - men 5 flotte 1. pladser. Den samlede liste var:
 
Freya
Amalie Dige
Noah
Jeppe
Olivia
Kristine
Ida
Bjørn
Magnus
 

Dygtige juniorer

I weekenden deltog 2 af Skælskørs unge sejlere i Herslev Strand Sejlklubs sydfjordsstævne. 13 sejlere deltog i Optimist C klassen, primært fra klubberne omkring Isefjorden og Roskilde fjord, men de 2 af dem tog vejen fra Skælskør for at vise deres kunnen.
 
Og ligesom sidste gang Freya Nybo Madsen og Malte Juul Kubel drog nord på for at konkurrere, repræsenterede de Skælskør Amatør-Sejlklub på bedste vis. Malte endte som vinder af stævnet og Freya blev en flot nr. 5, kun 2 point fra nr. 2.
 
Sejlerne havde støtte fra deres trænere, som var med på vandet i klubbens nye RIB. Sejlerne har stor glæde af, at trænerne kan give gode råd mellem sejladserne og støtten fra Foreningen Østifterne, Friluftsrådet og KV Fonden var afgørende for klubbens køb af den nye RIB.

Ministævne i SAS

 
Da Kalundborg Sejlklub desværre aflyste et stævne, som en række af vores juniorer var tilmeldt, blev der lørdag den 11/6 i stedet afholdt internt ministævne i SAS for at træne, flag, baner og kapsejlads.
 
7 friske juniorer var med på fjorden - i en flot ramme. Casper som træner, med gode råd - ganske som når vi er ude, og Claus som dommer. Forældrene fremtryllede en dejlig frokost, og sejlerne fik fine præmier med hjem.
 

Husk at vi skal i svømmehal

Svømmehallen er booket følgende datoer. 

Søndag den 17/1 kl 16.45 – 18.45

Søndag den 13/3 kl. 15.30 – 17.30

Sluttiderne er tiden vi skal være ude, så bad og omklædning gør at vi stopper ca. 15 min før.
 
Vi har lejet Slagelse Svømmehal og vi skal svømme, lege og kæntre med en jolle.
Det er for hele familien, så kom frisk :-)

Uhyggelig halloween

Forældreudvalget havde arrangeret den flotteste halloweenfest, lørdag den 7. november. Klubhuset var fyntet på flotteste vis, med edderkoppespind, edderkopper, skeletter og meget andet. Blod røde velkomstdrinks og buffeten med medbragt mad kunne man se afhuggede fingre og hjernemasse (a'la pølser og båndpasta).
 
Der skulle findes ledetråde, så spøgelser og vampyrer kunne jages bort. I masteskuret var der uhyggeligt mørkt, røg, uhyggelyde, spøgelse og en balje hvor ledetråden skulle findes blandt grisehaler og meget andet godt. Og en anden ledetråd skulle findes flydende på en platform mellem bro 3 og jollebroen. Og da den først kom tæt på, var der en mørk mand i vandet bag.
 
 
 
 
Multirummet er indviet 
 
Juniorerne har holdt den første vinterteoriaften i multirummet. Også selv om det ikke var helt færdigt, var det en rigtig god aften at kunne undervise juniorer til den første teoriaften.
 
Lamperne var lige sat op og borde/bænke var klar til standernedhalingen. Og der blev taget et par hurtige billeder.
 
  
 

Sæsonen starter i april

Vores unge sejlere starter sæsonen i april.
 
Sejlere (fra 9 år) starter torsdag den 16/4 kl. 16.30 og Søstjerner (5-8 år) starter torsdag den 30/4 kl. 17.00.
 
Sejlerne træner mandage kl. 17.00 - 19.00 og torsdage kl. 16.30 - 19.00. Mandage vil der være mulighed for fri sejlads på fjorden, sammen med sejlervenner og trænere. Torsdag er der træning af færdigheder både på land og på vand. Trænerne tager sejlerne gennem både begreber/teori, knob og den praktiske sejlads.
 
Søstjernerne træner torsdage kl. 17.00 - 18.30. Søstjernerne oplever mange aspekter omkring vandet, alle under trygge og legende forhold. Vi har fokus på at blive tryg ved vandet gennem mange forskellige aktiviteter. og samtidig forberede de unge på de begreber og teknikker som sejlerne bruger.
 
Alle tider er incl. omklædning og til/afrigning af joller m.m.
Nye sejlere og søstjerner kan låne redningsveste, svømmeveste og våddragter i klubben. Sejlerne kan låne joller. Klubben har omklædnings og badefaciliteter som benyttes før og efter træning.

Tormprisen gik til SAS

25. marts 2015
TORM Prisen blev uddelt på Dansk Sejlunions generalforsamling lørdag den 21. marts. Prisen gik til Claus Møller Christensen og SAS. Mere end 34% af alle stemmer var på Claus, som dermed klart overgik den næste som fik 25 % af stemmerne.

Juniorer i svømmehallen

26. januar 2015
Juniorerne var i svømmehallen lørdag den 24. januar, da vandet i fjorden pt er for koldt. Det blev til nogle gode timer med vandøvelser. Der blev både dykket, svømmet, balanceret, sprunget og meget andet. Specielt var det godt for de søstjerner deltog.

Se billeder fra turen i billedgalleriet

Trænere på kursus

Tre af vores juniortrænere har været på en af Dansk Sejlunions største kursusweekender, for at få inspiration og nye ideer til årets træning.

Læs mere på DS' hjemmeside

Friske sejlere på vandet

28. december 2014
10 friske juniorer og en håndfuld forældre var i sejlklubben den 28. december for at få luftet julehumøret lidt. Der blev sejlet nytårssejlads, og på vandet sås 3 Fevajoller, 2 Zoom 8 og 2 Laser joller samt 1 OK. Skønne billeder i et skønt vejr. Vinden kunne alle dog have ønsket sig en smule mere af, men alt i alt en god dag.

Se billeder på facebook eller i juniorernes billedgalleri.

Klubmestre er fundet

8. september 2014
Søndag den 7/9 holdt juniorerne klubmesterskab. Vinden ville ikke helt være med fra starten, men lidt efter lidt byggede den op og endte med fin vind, dejlig sol og 6 fine sejladser. Konceptet var lidt ændret i år, idet klubmesterskabet kun blev sejlet i FEVA joller. Sammensætning af besætning blev fundet ved lodtrækning og bådene fordelt på samme måde, så alt var åbent.
 
Efter de 6 sejladser blev klubmestrene
 
Laura Bjerge Christensen og Alfred Vind Andersen
Mads Plambøck og Daniel Kabell-Lindeholm blev nr 2 og
Cecilie Jensen og Frederik Rich blev nr. 3.
 
Flot sejlet af alle 3 og mestrene blev fejret ved den traditionelle vandgang.

Flotte resultater ved Harboe Cup

29. september 2013
SAS's sejlere deltog naturligvis ved Harboe Cup og viste en rigtig god form. Resultaterne er meget flotte og af de 5 kredsmestre som blev fundet, var de 4 fra Skælskør.
 
Optimist C (76 deltagere):
Sofie Steen nr. 34
Malte Barholt Rasmussen nr. 40
 
Optimist B (39 deltagere):
Alfred Vind-Andesen nr. 5 – og kredsmester i sydstævnekredsen
Louise Sofie Rich nr. 19
Mads Plambøck nr. 27
Daniel Kabell-Lindeholm nr.32
 
Tera Sport (11 deltagere):
Milo Buur nr. 3 – og kredsmester i sydstævnekredsen
Maiken Kristensen nr. 10
 
Tera Pro (4 deltagere):
Anna Bjerge Christensen nr. 3
 
Feva XL (21 deltagere):
Laura Bjerge Christensen og Frederik Lukas Rich nr. 3 – og kredsmester i sydstævnekredsen
Sabine Steen og Silje Andersen nr. 13
 
Zoom 8 (18 deltagere):
Casper Plambøck nr. 12 – og kredsmester i sydstævnekredsen
 
Tillykke til alle. Flot sejlet.

Klubmesterskab

20. september 2013
Så har juniorerne også sejlet sidste sejlads i serien om klubmesterskabet i SAS. Efter 2 onsdage med næsten ingen vind, 1 onsdag med absolut intet vind kom endelig en MANDAG....MED VIND.
 
Ialt blev der sejlet 8 sejladser og resultaterne kan ses her.
 
Tillykke til:
 
Feva - Laura og Frederik
Laser - Johan
Tera - Milo
Zoom 8 - Casper
Optimist B - Mads
Optimist C - Sofie
 
Og som lidt sjov kom der også en samlet resultatliste for alle her

Avisomtaler af søstjernerne

25. februar 2013
Vores projekt med Søstjerner har allerede været godt omtalt i både Skælskør Avis os Sjællandske.
 
Se omtalerne her.

Rejsegilde

23. august 2012
Onsdag den 22. august bød på et flot rejsegilde på jollepladsen. Med et stort smil kunne juniorer, sponsorer og medlemmer se konturene af materielhuset som står færdigt inden Harboe Cup.
 
Se billeder her.

Nu bygger vi

18. juni 2012
Efter en glædelig overraskelse onsdag den 13. juni er vi klar til at bygge materielskurene på jollepladsen. Fonden for Sjællandske Dagblade dukkede nemlig op til en træning og overrakte os 25.000 til brug for vores juniorprojekt, og vi er dermed i mål med finansieringen af projektet.

Nu starter arbejdet derfor - og der indkaldes til byggemøde med entreprenør m.m. Det glæder os meget at vi nu er nået så langt og at det store arbejde med at skaffe sponsorer til denne del af projektet er kommet i hus. Og vi glæder os mindst lige så meget til at tage skurene i brug, når de er færdige i efteråret.

SAS med til drengerøvsaften

18. juni 2012
 
Mens der blev sejlet i Næstved var junioerne også med ved drengerøvsaftenen i Skælskør. Lørdag aften uddelte Fonden for Erhverv, Kultur og Fritid i Slagelse Kommune donationer til foreninger, og SAS var en af modtagerne.
 
Fonden donerede 8.000 til juniorprojektet, og er således med til at nå målet om at opføre nye materielskure på jollepladsen i år.

Status på juniorprojektet

28. marts 2012
Nu begynder sæsonen snart og det er tid til at gøre status over vinterens jagt på de sidste midler til juniorprojektet. Vi har p.t. opnået tilsagn om støtte fra LAG, Slagelse, Lokale og Anlægsfonden, Holsteinborg Fonde, Botveds Fond, Brand af 1848 Fond, Aage Langkjær A/S, Viminco, Mortensen Food A/S og Bilhuset Korsør.
 
En del af midlerne er anvendt til bygning af de nye broer til juniorerne, og således allerede aktiveret, men resten er reserveret til projektet med materielskurene. Vi mangler p.t. ca. 100.000 for at kunne realisere vores projekt om en bedre og mere samlet plan for vores juniorer og deres materiel. Vi arbejder stadig på at skaffe de sidste penge, så vi kan tilbyde vores unge medlemmer gode og indbydende faciliteter.
SAS godkendt som ungdomsvenlig
 
3. december 2010
Fra 1. december 2010 er SAS godkendt som ungdoms-venlig sejlklub under Dansk Sejlunion. Juniorafdelingen har gennem hele 2010 arbejdet med at dokumentere regler og politikker - godt assisteret af Dansk Sejlunion og kan nu skrive ungdomsvenlig sejlklub på sit CV.
Læs mere her.

Træningstider:

Søstjerner
Torsdage kl. 17.30 - 19.00.
Første træning 17. maj 2018
 
Sejlere
Mandage kl. 18.00 - 20.00. (Jolle tilrigget og klar)
Torsdage kl. 17.00 - 19.00. (Jolle tilrigget og klar)
Første træning 19. april 2018
 
Åbent hus
9. juni 2018 kl 10 - 15
 
 
Kølbådssejlads
Onsdage fra kl. 17.30 - 21.00
Første gagn 3. maj 2018
 
Fællesspisning hver torsdag efter træning
Tilmeliding sker via facebook - denne side
Tilmelding skal ske senest dagen før.