Referat fra den 15.3: 2024. Mad og musik
En dejlig aften, med 43 medlemmer der hyggede sig i klubhuset, imedens de spiste en tre-retters menu. Efter spisning gik vi i multirummet, hvor vi fik kaffe og hjemmebagt småkager.
Der var medlemmer der igen i år, skrællede kartofler og stillede bordene op og de kom igen lørdag og hjalp med oprydningen. Nogle pyntede borde, andre hjalp med maden, bagte småkager og stod for kaffe og the, samt tog imod penge for aftenen. Det er en social ting der skaber klubånd.
Da vi kom i multirummet, havde Jonas gjort klar til en musikalsk oplevelse. Peter havde sørget for lydanlægget, og vi fik nye og gamle kendte numre. Jonas sang med sin hæse stemme og spillede et dejligt guitarspil. Ellen sang til vores glæde, flere sange med sin vidunderlige fine stemme. Jonas ven Andreas Westergaard sang og spillede på bas og elektrisk guitar og John havde taget mundharpen med i lommen. Vi fik fantastiske bluesnumre, serveret med en veloplagthed og som kakao for trommehinderne.
Aktivitetsudvalget siger tak på vegne af Skælskør Amatør-Sejlklub
 
Stort og fantastisk og spændende
Lørdag den 9. marts, besøgte vi byggeriet af den nye Storestrømsbro. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående.
Sikkerhedsforanstaltninger var store og vi fik vor egen adgangsnøgle og var iført sikkerhedsudstyr, inden vi kom på en rundvisning på byggepladsen. Vi var en del af broens seniorklub og vi var ikke i tvivl om at det var en exklusiv rundvisning.
Vi var delt op i to hold. Medens det ene hold var på rundvisning, var det andet hold i besøgcenteret, hvor Ulrik Larsen fortalte historien om broens tilblivelse og forhistorien om bygning af Danmarks andre broer.
Bh. aktivitetsudvalget
 
Referat af vinterens sidste klubaften
Onsdag den 6. marts 2024 var den sidste klubaften i denne vinter og det var en bragende succes med et fyldt Multirum.
Per Kongshøj Madsen var en sprudlende fortæller, der tog os med på en virtuel rejse ud af fjorden.
Vi kom tilbage til fortiden og frem til vores tid, både på styrbord og bagbord side af fjorden, en smut til Kobæk og Stigsnæs samt Agersø og Omø.
Foredraget blev optaget på video så historien ikke bliver glemt.
Vi siger mange tak til Per.
Bh. aktivitetsudvalget
Sussi
 
Referat af Sejlsikkerts demonstration af oppustelige redningsveste
Den 28. februar 2024, kom Glen Ole fra Sejlsikkert, og demonstrerede hvordan vi skal vedligeholde vores oppustelige redningsveste.
Ansvaret for sikkerheden er vor egen og vi blev sat godt ind i de forskellige faldgruber og muligheder der findes om de forskellige redningsveste.
Vi siger tak til Sejlsikkert og Glen Ole.
Bh. Aktivitetsudvalget
Sussi
Referat af klubaften, onsdag den 7. februar
Det var en fin aften med pænt fremmøde. Henning lavede et interessante foredrag om sin tur i Nordsøen, med skifteskibet Esvagt Beta, til borefelterne Tyra og Danfeltet.
Lone havde bagt en kage til kaffen og efter pausen, fik vi alle prøvet at splejse en øjesplejsning.
Tak til Lone og Henning for en god og lærerig aften
Hvis der er nogle af jer, der har et tema til den sidste klubaften den 6. marts, er I velkomne til at byde ind.
Bedste hilsner Sussi
 
OBS til Klub Aften Onsdag den 7. februar
Aftenens tema er et mini-foredrag om en tur i Nordsøen med Esvagt Beta skifteskib til borefelterne Tyra og Danfeltet. Det er Henning Jensen, der vil fortælle og vise billeder fra turen.
Henning tager tovværk med og vil lære interesserede at splejse almindelige knob og stik.
Der vil blive budt på en kop kaffe og en småkage. Jeg vil opfordre alle, der syntes om ideen med en klubaften om at slutte op om forsøget.
Bedste Sejlerhilsner
Sussi

Referat af Garmin Foredrag onsdag den 31. Januar
En lille skare havde fundet vej til multirummet, hvor Jens Villumsen holdt et underholdende foredrag om Garmins produkter, og hvad de kunne.
Der blev lagt vægt på, hvordan de nyudviklet produkter kunne ”snakke sammen” og være konvertible med vores telefoner.
Spørgelysten var stor, og medlemmerne fik svar på deres specifikke problemstillinger.
De bedste sejlerhilsner fra Sussi
 
Referat af ”Vi spiser og synger sammen”
Onsdag den 24. januar var vi 26 medlemmer, der var sammen om at synge med på nogle af vores bedste danske sange. Inden da spiste vi brunkål med røget flæsk og stegt medister.
Martin Stær Oppermann og Lars Thørholm, en del af den akustiske trio ”RetroEffekt”, spillede og sang for os, så vi alle kunne synge med. Tak for det.
Vi sang efter SAS sangbog og et sangkompendium, som Martin og Lars havde med.
De bedste sejlerhilsner fra
Sussi
 
Referat af brombærtur 2023
Vi mødtes til morgenkaffe kl. 8 og så på vejrudsigten. Vinden skulle være 9-13 ms. fra s/v, mens vi skulle sejle til Lohals, så vi valgte at tage til Agersø i stedet. Her skinnede solen og vi blev mødt af en venlig havnefoged, der anviste pladser til alle 10 både.
Thormod plukkede brombær i Skælskør, og andre fandt brombær i fryseren, så vi kunne opretholde traditionerne. Der blev lavet syltetøj til vinterens forbrug, og der blev bagt pandekager. Nogle slappede af, og andre cyklede på tur. Vi grillede og hyggede med kaffe og pandekager med brombærsyltetøj, is og flødeskum.
Alle sejlede hjem igen om formiddagen.
De bedste sejlerhilsner fra
Thormod og aktivitetsudvalget
 
BROMBÆRTUR Den 26. og 27. August 2023
Vi mødes i Multirummet kl. 8 til morgensamling, morgenmad og drøftelse af vejr og muligheder.
Vi skal samle brombær og herefter lave marmelade af den forhåbentlige store høst. Husk at tage syltetøjsglas med.
Traditionen tro, bager vi pandekager og smager på herlighederne. Er vejret ikke med os, sættes plan B i gang.
Vel mødt Thormod
 
Referat af Sankthansaften 23.6.2023
En festlig aften uden bål, men en lysets fest hvor faklerne blev tændt, og de ca. 70 medlemmer fik taler af Gitte Dan og Per Kongshøj.
Der var god stemning, da vi sang ”Vi elsker vort land” med pigekoret som forsangere.
Torsdagsholdet havde stillet borde, stole og grill frem, så der var rigeligt plads til alle og et stort plankebord ved de 4 grill blev flittigt brugt.
Aftenens tale var også i lysets og festens tegn. Vi fik en fin beskrivelse af lysets fest i gamle dage, hvor dans og spas var det fremtrædende og ingen hekseafbrænding. Da kirken kom ind over festlighederne, blev det forbudt, og Sankt Hans skulle fejres i stedet. Talerne var veloplagte, og vi fik en meget levende fortælling. Tak for det.
Aktivitetsudvalget siger god sommer til alle
Sussi

Referat af Flotillesejladsen til Vejrø, den 17.–18. juni 2023
15 både med ca. 40 medlemmer, sejlede lørdag formiddag sammen til Vejrø. Vi fik en fin sejlads med skiftende vind, fra let til næsten ingen vind.
Personalet på Vejrø er meget imødekommende og vi fik gode pladser, kunne tage alt det brænde vi skulle bruge til bålet og fik et fint tilskud til medlemmernes overnatning.
Som noget nyt havde vi forskellige spil med. Vi fandt skygge for solen under de store træer og spillede Kongespil og stangkugle spil. Vi fik mesterlig undervisning i reglerne og nød eftermiddagen på forskellig vis.
Bålet blev stort og overlevede en halv time med kraftig regn. Alle fik grillmad og vi havde hyggeligt samvær ved bålet.
Næste dag var hjemrejse for de fleste. Der kom vindskift, og vi fik kryds samt opfriskende vind fra Stigsnæs.
De bedste sejlerhilsner fra
Sussi
 
Vejrø tur den 17-18. juni 2023
Lørdag mødes vi kl. 8.30 i Multirummet. Vi får morgenkaffe og ser på vejret. Herefter sejler vi til Vejrø og tager en overnatning.
Traditionen tro, laver vi bål og griller sammen om aftenen.
Der bliver mulighed for at gå ture og opleve Vejrøs natur.
I år, vil jeg opfordre til, at vi dyster i spil på græsplænen bagved grill-pladsen. Jeg har 2 Petanquespil, et Kongespil, et kuglekast om pind og et kroketspil. Det tager jeg med. Hvis I har spil som disse, så tag dem med, så vi kan konkurrere mange sammen.
Søndag sejler vi tilbage til SAS.
Overnatning koster 350 kr. Vi får rabat på Vejrø i år. Hver 5. båd er gratis, og klubben giver 100 kr. i tilskud pr. båd
Der er ingen tilmelding.
De bedste sejlerhilsner fra
Sussi
 
Sankthansaften 2023
Fredag den 23.6.2023, er der Sankthansaften i sejlklubben. Grillen er varm kl. 18. og vi spiser sammen i gården ved masteskuret.
Ca. kl. 20 tændes bålet, og der bliver holdt båltale.
Vi tager selv mad og drikke med. Da jeg har erfaring for, at vi bliver flere end vi har bestik til, bør vi også tage dette med.
Alle er velkomne, og der er ikke tilmelding
De bedste sejlerhilsner
Sussi
 
Aktivitetskalender 2023,
Her er aktivitetskalenderen for resten af 2023:
Lørdag den 15. april om morgenen, kommer bådene i vandet og der er fælles morgenmad.
Kl. 14 holder formanden tale og Skælskør Amatør-Sejlklubs stander bliver hejst. Herefter er der kaffe hos hovmesteren.
Kl. 18 er der standerhejsningsfest i klubhuset. Se menuen og bestil bord hos hovmesteren.
Den 26. maj går pinseturen til Århus (hvis vejret er med os). Vi forventer at være i Århus den 29. når bådene i The Ocean Race 2023 kommer i havn.
Lørdag den 3. juni, giver Ulrik Sams kringle til kaffen. Det forventes at være imellem kl. 13. – 17. på Agersø. Marine hjemmeværnet afholder øvelse på Stigsnæs og de har brug for ulydige og nysgerrige civilister til at øve afvisning fra militærområde.
Den 17. – 18. juni, er der flotillesejlads til Vejrø. Vi mødes kl. 8.30 til morgenmad og ser på vejret.
Fredag den 23. juni, er det Sankthansaften. Ca. kl. 18. er grillene klar og vi spiser sammen. Kl. 20 bliver bålet tændt og der bliver båltale.
Den 26. – 27. august, er der brombærtur. Vi mødes til morgenmad kl. 8.30 og tager bestik af vejret.
Den 23. -24. september er der Harboe Cup.
Lørdag den 25. november kl. 13. er der julefrokost.
Der vil være grillkul og optænding til fredagsgril hele sommeren. Husk at sætte skiltet med initiation op og læg den på Facebook.
Invitationer til de enkelte aktiviteter, vil blive slået op på: sejlklubbens hjemmeside, Facebook og i kassen ved klubhusets indgang.
De bedste sejlerhilsner
Sussi
Telefon 29807605 E. Mail: bveno@mail.dk

Aktivitetsoversigten er HER lige til at skrive ud og sættes på opslagstavlen.
 
Referat fra Mad og Musik den 17.3.2023
55 glade medlemmer fyldte Klubhuset og Multirummet, med masser af hyggeligt samvær og positiv stemning.
Vi fik en lækker velkomstdrink og kunne sætte os ved et veldækket bord med flotte borddekorationer.
Menuen var fasan stegt som wienerschnitzel og citronfromage til dessert.
Medlemmerne var en stor del af arrangementet, med stor entusiasme og ejerskab for fællesskabet. Det var en fornøjelse at arbejde sammen om projektet.
Efter maden var der musik samt kaffe og småkager i Multirummet.
Jonas guitar spillede helt virtuost og hans hæse stemme forførte os alle.
Ellen og John var gæstesolister. Ellens sang flere af Steffen Brandts numre, hvilke burde være meget svært, men det virkede legende let og meget betagende. John havde sin mundharmonika med i lommen og sammen med Jonas, spillede og sang de et par forrygende bluesnumre. De lovede at udvide repertoiret til næste år.

 
Foredrag onsdag den 22. februar 2023 kl. 19 – 21 i Multirummet
Jørgen Damgaard fortæller om sin uddannelse og sit arbejdsliv til søs.
En levende fortælling, om en grundig sømandsuddannelse og en mestring af store udfordringer på verdenshavene. Et liv på havet og et levende indblik i hvad det er, man som sømand siger farvel til når man går i land.
Jørgen Damgaard har haft et karriereforløb i rederiet J. Lauritzen, hvor han blev uddannet og senere som ansvarlig for andre sømænds uddannelse på Kogtved Søfartsskole og på rederiets skoleskib.
Jørgen har hele sit liv været fritidssejler og har haft egen båd. De senere år, har han lejet forskellige både i det græske øhav, Kroatien og i Danmark.
Jørgen Damgaard har skrevet bogen” Et liv på havet og på land ” og det er muligt at købe et signeret eksemplar på aftenen.
Der er fri entre og SAS er vært til kaffe i pausen.
De bedste sejlerhilsner
Sussi
 
Aktivitetskalender 2023
Søndag den 8. januar mødes vi til Nytårskur. Vi mødes i Multirummet kl. 10 og går en tur til naturskolen – hvor vi holder en pause og får en kop kaffe. Vi går hjem igennem skoven og slutter i Multirummet med en let frokost.
SAS står for arrangementet og der er ingen tilmelding.
Fredag den 27. januar planlægger vi Portvinssmagning. Det endelige program for aftenen vil komme senere.
Onsdag den 1. februar underviser Bjarne og Bjarne i generelle kapsejladsregler og benytter en prøve, Dansk Sejlunion har udfærdiget.
Onsdag den 8. februar ser vi en film og spiser mad sammen.
Fredag den 17. marts spiser vi i klubhuset og hører musik i Multirummet.

Dette er den foreløbige aktivitetskalender for 2023. Har I en god ide eller kan I noget, modtager aktivitetsudvalget det med tak.
Invitationer til de enkelte aktiviteter vil blive slået op på: sejlklubbens hjemmeside, Facebook og i kassen ved klubhusets indgang.

Aktivitetsudvalget ønsker alle en glædelig Jul og et godt Nytår
 
JULEFROKOST lørdag den 19. november 2022
Den mørke tid nærmer sig, også tiden for julefrokost i SAS. Vi mødes i Multirummet kl. 13.
Traditionen tro kommer I selv med en frokostret á ca. 50 kr. pr. person. Retterne har I selv anrettet, og vi opstiller en buffet. Sussi koordinerer menuen.
Vi har selv drikkevarer med.
Aktivitetsudvalget står for borddækning i Multirummet, samt indkøb af kaffe, rugbrød, franskbrød, smør og fedt.
Efter frokost er der bankospil
I kan kontakte Sussi på telefon: 29807605 eller på
bveno@mail.dk
 
Brombærtur Lørdag Den 27.-28 August 2022
Vi mødes i Multirummet kl. 8 til morgensamling, morgenmad og drøftelse af vejr og muligheder.
Vi skal samle brombær og herefter lave marmelade af den forhåbentlige store høst. Husk at tage syltetøjsglas med.
Traditionen tro, bager vi pandekager og smager på herlighederne. Er vejret ikke med os, sættes plan B i gang.
Vel mødt Thormod
 
Vejrø tur
Lørdag og søndag den 25. og 26. juni 2022.
Vi mødes kl. 8.30 i Multirummet. Vi får morgenkaffe og ser på vejret. Herefter sejler vi til Vejrø og tager en overnatning.
Traditionen tro, laver vi bål og griller sammen om aftenen.
Der bliver mulighed for at gå ture og opleve Vejrøs natur.
Søndag sejler vi tilbage til SAS.
Overnatning koster 350 kr. Vi får ikke rabat på Vejrø i år, men klubben giver 100 kr. i tilskud.
Der er ingen tilmelding.
De bedste sejlerhilsner fra
Sussi
 
Aktivitetskalender 2022
Den 11. juni sejles der Lady Cup.
Se invitiationen fra kapsejladsudvalget.
Den 23. juni er det Sankt Hans aften. Der er grill kl. 18. og bålet tændes kl. 20. Familien Kongshøj sørger for båltalen.
Den 25. – 26. juni Vejrø tur.
Den 27. – 28. august er der brombærtur. Vejret bestemmer hvorhen.
Den 3. september sejles der Skælcup (bemærk rettet dato!)
Den 19. november er der Julefrokost og Bankospil i Multirummet.
Invitationer kommer på hjemmesiden senere.,
SAS har indkøbt briketter og tændvæske til FREDAGSGRILL.
Alle opfordres til at tænde op og invitere på Facebook samt at sætte skiltet frem, så alle er velkomne.
De bedste sejlerhilsner
Aktivitetsudvalget
 
Referat af Mad og Musik den 18. marts 2022
Det var en dejlig aften, med glade medlemmer og højt humør.
Vi fik en aften, med fasan på flere måder. Jessi og Bjarne havde ikke været forgæves på jagt.
Igen, fik vi en fantastik oplevelse, da vi blev underholdt med Jonas hæse stemme og hans dejlige guitar. Dejlige Ellen med den bløde stemme, gav til glæde et par numre og John havde mundharpen i lommen så han og Jonas gav os blues for fuld udblæsning.
 
 
Referat af klubmøde den 2. marts 2022
Multirummet var fyldt op, da Asbjørn serverede Skipperlabskovs og ægte historier fra de varme lande.
Vi blev ført fra Yemen til Congo hvor Asbjørn og Anni i 20 år var udsendt som projektleder. De lokale hjalp til med at lave vandboringer og el tilførsler til landsbyerne og lokalbefolkningen blev en stor del af deres hverdag. Asbjørns firma, var blandt andet udsendt af hjælpeorganisationer og andre interesseorganisationer.
Det blev en meget interessant aften, med mange spørgsmål fra deltagerne.

 
Referat af klubaften med emnet ”Generelle regler for trim af mast, rig, sejl samt kapsejladsregler.”
Onsdag den 23.02, havde 35 klubmedlemmer fundet vej til Multirummet, hvor Sejlmager Lars Jensen, Bjarne Levin og Bjarne Venø, delte og diskuterede Dansk sejlunions kapsejladsregler og en vejledning om trimning af mast, rig og sejl.
Det er nogle store emner og det viste sig da også at der skal trimmes meget forskelligt, alt efter om det er til brug for tursejlads eller kapsejlads, om bådene er af nye eller gammeldags konstruktion og om hvordan masten er rigget. Deltagerne fik mulighed for at spørge ind til Lars store viden om emnet og fik hans vejledning med hjem.
Gennemgangen af Dansk sejlunions kapsejladsregler blev til en livlig debat om emnet og vi nåede slet ikke igennem alle emner. Måske kunne vi få Bjarne´nene til at lave en aften mere om generelle kapsejladsregler?
 
 
 
Mad og musik fredag den 18. marts kl. 18
Middagen foregår i klubhuset. Vi begynder med en velkomstdrink og herefter får vi en forret af fasanlevermus på ristet brød med oliven. Hovedretten består af stegt fasanbryst, fasanfrikadeller, pandestegte grøntsager, en lille kartoffel og pebersovs. Til dessert er der marengsbund med vaniljecreme og henkogt frugt med frisk frugt på toppen.
Ca. kl. 20.30 er der kaffe i Multirummet. Her kommer Jonas samt fætter og spiller for os.
Prisen for mad og musik er 50 kr. og betales ved ankomst til klubhuset.
Prisen på drikkevarer: 1 øl 10 kr. 1 vand 5 kr. 1 flaske vin 100 kr.
Vi kan være 46 personer i klubhuset, og derfor er tilmelding nødvendig. Sidste tilmeldingsfrist er søndag den 13. marts til Sussi på sms eller telefon 29807605 eller mail: bveno @mail.dk
 
Referat af Ginsmagning den 4. februar 2022
25 klubmedlemmer fandt vej til Multirummet fredag aften.
Slagelse Vinkompagni lavede en flot præsentation af seks forskellige gin, primært fra ginproducenten Barrister. Den store overraskelse var, at gin kan drikkes ren, bare den er god nok. Med en særlig smage-metode kan man faktisk genkende de forskellige smagsnuancer ginen gemmer på.
Vi blev også præsenteret for en gin, der er som likør på 26 procent. Det hele blev præsenteret meget professionelt, og vi blev alle meget klogere på gin og vores egen smag på gin.
Som tilbehør fik vi et overdådigt traktement af tapas og lækkert brød. Der var for mange helt nye smagsoplevelser, og vi kunne fint blive mætte samt stå distancen på smagning af seks Gin.
De bedste sejlerhilsner
Ulrik og aktivitetsudvalget
 
Klik på billede for stor størrelse :-)
 
 
Kursus i generelle kapsejladsregler og trim
Onsdag den 23. februar kl. 19 er der kursus i generelle kapsejladsregler, samt trim af mast og rig samt sejl. Det foregår i Multirummet.
Bjarne Levin, Bjarne Venø og Lars Jensen, deler ud af deres viden og forholder sig til en bog om trimvejledning, der er skrevet af Lars Jensen. Bogen vil blive udleveret til alle deltagere.
Der er ingen tilmelding. Vi serveret en kop kaffe og øl og vand kan købes.
Bedste sejlerhilsner fra Aktivitetsudvalget

Foredrag om udviklingsprojekter i Afrika og Mellemøsten
Onsdag den 2. marts 2022 kl. 18 er der foredrag ved Asbjørn, som fortæller om sin tid i Mellemøsten og i det sydlige Afrika, hvor han var udsendt til udviklingsprojekter. Det foregår i Multirummet.
Inden foredraget vil Asbjørn serverer skipperlabskovs og en øl eller vand. Der vil blive en pause, hvor klubben serverer en kop kaffe.
Prisen for mad og foredrag er 50 kr. og tilmelding er nødvendig.
Tilmelding: Sussi Petersen tlf. 29807605 eller e-mail: bveno@mail.dk
Bedste sejlerhilsner Sussi, Aktivitetsudvalget.
 
Aktivitetskalender januar, februar, marts 2022
Søndag den 2.1. Nytårskur, kl. 10 - Multirummet
Onsdag den 12.1. Kl. 19-21. Kursus i splejsninger - Multirummet
Onsdag den 26.1. Kl. 19.21. Kursus i splejsninger – Multirummet

Fredag den 4.2. Gin-smagning – Kl. 19. i Multirummet
Onsdag den 9.2. Kl. 19-21. Kursus i splejsninger – Multirummet
Torsdag den 10.2. Foredrag Tursejler – Kl. 19.-22. i Røde Pakhus
Onsdag den 23.2. Kl. 19. Kursus i kapsejladsregler og trimning af sejl og rig – Multirummet
Mandag den 28.2. Foredrag Anne Marie Rindum – Røde Pakhus

Onsdag den 2.3. Kl. 18. Mad og foredrag v/Asbjørn – Multirum
Fredag den 18.3. Kl. 18. Mad og Musik – Klubhus og Multirum
Søndag den 20.3. Kursus i Kanalskipperbevis fra kl. 10 – 16 – Multirum
 
Torsdag den 5.5 kl. 19-21:30. Kursus i elektroniske søkort - Røde pakhus OBS! UDSAT FRA DEN 19. JANUAR PGA CORONA!

Der vil komme opslag til de enkelte aktiviteter på hjemmesiden, Facebook og i indgangspartiet til klubhuset.
De bedste Jule- og Nytårshilsner
Aktivitetsudvalget
Sussi
 
OPDATERET AKTIVITETSKALENDER
Kære alle.
Her en forsigtig aktivitetskalender for 2021 og de første måneder af 2022. Den kan udbygges, hvis vi stadig har styr på Corona.
Den 12.–13. juni, vil være et godt bud på en tur til Vejrø
Den 28. august, kan være en fin dag til brombærtur.
Lørdag den 4. september. Klubmesterskab for kølbåde.
Den 25-26. september. Harboe Cup.
Lørdag den 2. oktober. Singlehand sejlads ”Skælcup”
Lørdag den 23. oktober. Både op – Stander nedhaling – Middag hos houmesteren kl. 18.
Den 6.-7. november. VHF kursus i Multirummet.
Lørdag den 20. november. Julefrokost kl.13 i Multirummet
Torsdag den 2. december. Torsdagsholdet holder julefrokost
Den 19. januar 2022. Kend dit søkort i Det Røde Pakhus
Den 10. februar 2022. Foredrag om langturssejlads i danske farvande i Det Røde Pakhus
Den 20. marts 2022. Kanalskipper-kursus i multirummet
Jeg vil opfordre alle til at starte fredagsgrillen op. Klubben sørger for briketter og optænding, og I udbreder det glade budskab på tavlen og på Facebook.
Der vil komme nærmere besked om de enkelte arrangementer. Se på opslagstavlen, under aktivitetsudvalg på hjemmesiden og på Facebook.
De bedste sejlerhilsner fra Sussi

 
BROMBÆRTUR UDEN VEJRØ
Vores Brombær tur 2021. blev en dejlig dag, men vi kom ikke til Vejrø.
Vi spiste morgenmad sammen, og nogle kørte herefter ud ved strand, krat og skov og samlede brombær. Imedens var der nogle der bagte pandekager og råhyggede i Multirummet.
Til frokost spiste vi frokost sammen, og der blev laver 25 glas lækkert brombærsyltetøj, til glæde for deltagere og andre interesserede. Aktivitetsudvalget fik 4 glas, så der er til den nye sæson.
Efter vi havde smagt på herlighederne, inviterede Henning og Lone på sejlads (pålidelighedssejlads)
Klokken 18 samledes vi igen til fællesgrill og spisning i Multirummet.
Bedste Sejlerhilsner
Sussi
 
Foreløbig aktivitetskalender 2021
Kære alle.
Her en forsigtig aktivitetskalender, som kan udbygges, hvis vi stadig har styr på Corona.
Den 12. – 13. juni, vil være et godt bud på en tur til Vejrø
Den 28. august, kan være en fin dag til brombærtur.
Jeg vil opfordre alle til at starte fredagsgrillen op. Klubben sørger for briketter og optænding og i udbreder det glade budskab på tavlen og på Facebook.
Der vil komme nærmere besked om de enkelte arrangementer. Se på opslagstavlen, under aktivitetsudvalg på hjemmesiden og på Facebook.
De bedste sejlerhilsner fra Sussi
Brombærtur til Vejrø, den 29. - 30. august 2020
Vi var 14 både fra SAS, der efter morgenmad sejlede mod Vejrø i silende regn. Da vi var ude af fjorden, blev det tørvejr og vi kunne sætte sejl. Kort efter blev det høj solskin og vi måtte sætte motor.
På Vejrø var der lunt og meget dejligt. Ved ankomst fik vi mole øl og frokost.
Der blev plukket 10 kg. brombær, så Thormod og hans hjælpere fik meget arbejde med at lave syltetøj som vi alle kan nyde.
Der blev lavet pandekager i stakkevis og bålpladsen gjort klar til aftensmad. 30 klubmedlemmer nød hinandens selskab og den medbragte mad. Senere kom Elvis frem og der blev plads til en dans.
Søndag formiddag gik vi ture og sejlede hjemad i strålende solskin og svag vind. Godt ankommet til Skælskør, afsluttede vi weekenden med kaffe og rester.
Vi siger tak til Thormod for et fint arrangement og håber at det kan gentages i 2021.
Bedste sejlerhilsner fra
Sussi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aktivitetskalender 2020
5. januar, Nytårskur. Vi mødes kl. 10 i klubben
18. januar, spisning og foredrag, v/Leif Hansen
8. februar, vi spiser vildt. Ida og Jonas underholder.
15-16. februar, SRC kursus. Danske Tursejlere
22. februar, Kanalskipperkursus. Danske Tursejlere
29. februar, vi spiser og ser film i Multirummet.
25. marts, Generalforsamling
3. marts - foredrag fra Garmin 
18. april, Standerophaling og isætning af både

Invitationer til aktiviteterne vil blive slået op på SAS hjemmesiden, på Facebook, som nyhedsbrev og i døren til klubben.
Faste aktiviteter: Seniorklubben mødes om torsdagen.
Referat fra lørdag den 29. februar 2020 i SAS
36 medlemmer mødtes i multirummet, hvor vi spiste sammen, inden vi skulle se filmen ” Amatører til søs ”.
Filmen skabte gensynets glæde, men var ny for mange.
Som altid var der en dejlig stemning og snakken gik lystigt, hvilke bekræfter at vi har brug for at møde hinanden i vintermånederne og få snakket om alt mellem himmel og hav.
Vi siger tak til Peter Jensen, for at tage initiativ til filmaften og hjælp til at vi fik noget at spise.
Det var sidste arrangement inden generalforsamlingen, og jeg siger tak fra mig og opfordrer jer til at komme med ønsker om kommende aktiviteter.
Sejlerhilsner fra Sussi
 
Referat af en vild aften i SAS den 08.02.2020
Det er mageløst hvad vores lille klub kan præstere.
45 medlemmer havde tilmeldt sig til middag kl.18. De første dukkede op i klubhuset kl. 10 og stillede borde og stole på, dækkede bordene og gjorde klar til musik i Multirummet. Det er ikke mange klubber der kan stille to lokaler til rådighed, et hvor vi spiser og et lokale hvor musikken kan stille op i god ro og orden. Medlemmerne stillede også søndag og hjalp med at få vores faciliteter til at ligne sig selv igen. Det er klubånd.
Vi fik en festlig aften, først med middag i klubhuset og herefter kaffe og musik i Multirummet.
Middagen bestod af råvarer der var leveret af medlemmerne, så kunne det ikke blive bedre.
Musikken leverede Jonas, med sin vidunderlige guitar og sin hæse stemme. Aftenen bød også på en gæstesolist. Det var Jonas niece Ellen, der sang for os med sin kraftige og ren stemme. Hende har vi ikke hørt det sidste fra. Tak for det.

Jeg takker for denne gang og vil lige minde på de sidste arrangementer:
Den 29.02.2020. Mad og film i Multirummet kl.18.00 V/Peter
Den 03.03. 2020. Garmin aften kl. 19.00 V/Leif
BH: Sussi
 
Foredrag om PET den 18.01.2020
Leif Hansen, medlem af SAS og tidligere ansat i PET, holdt et velbesøgt foredrag i Multirummet om:
- Dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik, set i et historisk perspektiv, herunder de skiftende fjendebilleder.
- Politiets Efterretningstjenestes organisation og arbejdsopgaver i den nye verdensorden.
- Definition på terrorisme og et bud på fremtidens trusselsbillede.
Se referatet her.
 
Julefrokost 2019 i SAS
Multirummet var igen rammen for årets julefrokost i SAS.
40 medlemmer kom med hver en frokostret som vi nød at dele med hinanden. Vi medbragte selv drikkevarerne, dog var der en ædel giver der sponserede en flaske snaps. Svend var den heldige vinder af mandelgaven.
Efter kaffen var klubben vært til et festligt bankospil med fine præmier. Også her var der en ædel giver som sponserede en fine præmie til fuld plade. Den fik Svend også. Herefter var der fri leg og snakken summede rigtig dejligt i Multirummet.
Dog er der kommet malurt i bægret. Jeg har måtte afvise 12 medlemmer der gerne ville være med, og jeg har hørt om andre der er kede af at der var overtegnet. Derfor har jeg henvendt mig til formanden for klubben med problemet, og han foreslår, at vi næste år forsøger at få reserveret Det Røde Pakhus til arrangementet. Er der stemning for dette, vil jeg gerne stå for at organisere julefrokosten i 2020.

Bedste Julehilsner fra
Sussi
 
Rapport fra fiskekonkurrencen 2019
Lørdag den 5. oktober 2019 var der fiskekonkurrence i SAS.
Vi var 2 besætninger der mødtes til morgenkaffen og skippermøde. Der var ikke den store tilslutning på dagen, så det for meget indkøbte morgenmad, fik de mange deltagere i klubmesterskabet glæde af.
Kl. 9 sejlede vi ud og afprøvede fiskevandet for torsk, men måtte erkende at det ikke kan lade sig gøre at pilke en torsk.
Fladfisk fik vi dog. 7 pæne flade til sammen var dog et lille udbytte for 4 mand og en pose frosne rejer. De smagte dog godt sammen med aspargeskartofler og hvidvinssovs. Thormod havde lavet æblekage til dessert så der var ingen der gik sultende hjem.
Ved indvejningen var det Thormod og Fruen, der kunne glæde sig over at have vandrepokalen til lån det næste år.
I skrivende stund må jeg dog spørge om fiskekonkurrencen har overlevet sig selv og bør indstilles og optages igen når der er flere torsk.
BH. Sussi
 
SEJLER, NYSEJLER, GAMMELSEJLER, MÅSKESEJLER, HUNSEJLER & HANSEJLER!
Keder du dig i disse lange, mørke vinteraftner??
Så er her nu en mulighed for at tilbringe nogle timer sammen med ligesindede! Vi tilbyder lidt underholdning omkring sejlads, nemlig lidt opfriskning/gennemgang af kapsejladsreglerne. Her er muligheden for at dupere de andre, muligheden for måske at lære lidt nyt, muligheden for at få et forspring på vandet til forårets sejladser.
Tænker du nu, jamen jeg sejler ikke kapsejlads, jeg sejler ikke onsdagssejlads. Så siger vi, hvorfor dog ikke? Onsdagssejladserne er jo netop muligheden for at få prøvet bådens muligheder af under trygge forhold! Få afprøvet bådens muligheder i vejrforhold du/I måske normalt ikke vil gå ud i alene.
Tænker du så, jamen min båd er jo ikke målt til kapsejlads! Svaret er: Du får så tildelt et måltal ud fra et gennemsnit fra andre tilsvarende målte både, så alle kan være med.
En ekstragevinst er så også, at du får sejlet en ekstra gang i ugens løb, hvor du måske normalt ellers ikke ville komme på vandet!
SÆT derfor kryds i kalenderen ud for ONSDAG DEN 13. FEBRUAR 2019 KLOKKEN 19.00. Vi mødes i multirummet, ALLE ER VELKOMNE!
Med sejlerhilsen
Bjarne/Bjarne
 
FISKEKONKURRENCE LØRDAG DEN 6. OKTOBER 2018 BLEV EN DEJLIG DAG!
Kl. 8.30, var vi 12 personer til skippermøde i Multirummet. Det var diset fra morgenstunden, men tågen lettede op ad formiddagen og vi var 4 både der sejlede ud til fiskepladserne.
Vejret viste sig fra sin pæne side og fiskene ville gerne bide på krogene. Ved indvejningen havde vi fanget torsk, rødspætter og skrubber.
Den største torsk var på 1,6 kg og fanget af Sussi
Inga og Peder havde fanget flest fladfisk og folkene på Havkatten havde moret sig bedst. Mogens og Hanne havde kun fået sejlturen, med de fik lavet de lækreste røget fisk, som vi spiste til aftensmaden.
Den sidste båd var havnet i en stime torsk og kunne ikke løsrive sig fra fiskeriet. Vi fik ikke deres fisk til indvejningen, men de fik dejlig torsk i fryseren.
Vel mødt igen næste år.
 
BROMBÆRTUR LØRDAG DEN 25. AUGUST 2018
I år mødes vi i Lohals og samler brombær lørdag formiddag. Vi laver marmelade af den forhåbentlige store høst. Husk at tage syltetøjsglas med.
Traditionen tro, bager vi pandekager og smager på herlighederne.
Er vejret ikke med os, sættes plan B i gang. Multirummet kl. 10 og brombærplukning på Stigsnæs.
Vel mødt Thormod
 
GRATIS NÆTTER I NÆSTVED
SAS har indgået aftale med Næstved Sejlklub om, at vi kan ligge gratis i Næstved i 2 døgn. Samme aftale er gældende for Næstved Sejlklubs medlemmer i vores havn.
 
FLERE AKTIVITETER I 2018?
Da vi ikke har et formelt aktivitetsudvalg, efterlyses ideer til aktiviteter der skaber socialt samvær. Der er sat penge af på budgettet til dette formål.
Det glade budskab sendes på mail til Per Kongshøj. Så vil han lægge det på hjemmesiden. Mail: pkm@osterstrand.dk
Jeg vil også opfordre alle til at gå på SAS Facebook og sprede budskabet her.
Bedste sejlerhilsner fra Sussi
 
OCEAN OF HOPE - 28. februar 2018
Onsdag den 28. februar 2016, havde Skælskør Amatør-Sejlklub inviteret alle kommunens borgere, til at overvære Mikkel Anthonisens foredrag ” Oceans of hope ”
Ca. 50 personer havde købt billetter, og vi besluttede at foredraget skulle foregå i klubbens lokaler og ikke i Det røde Pakhus.
Mikkel Anthonisen er en passioneret mand, der er dedikeret til at give skleroseramte håb og tro på et bedre liv med denne invaliderende sygdom.
I sin stilling som overlæge på Rigshospitalet, havde han til daglig kontakt med mennesker der havde mistet håbet og selvfølelsen og som gav ham inspirationen til at købe en 67 FT stålbåd og gøre den til et sikkerhedsmæssig forsvarligt sted at opholde sig med forskellige fysiske skavanker.
Mikkel Anthonisen er sejler og har en livslang erfaring på havet. Han fik samlet en besætning, bestående af patienter og dygtige sejlere. Projektet blev støttet økonomisk af flere store firmaer, og på rejsen rundt om jorden nåede der at komme skiftende besætning på ca. 100 personer fra 16 forskellige lande.
Jeg vil opfordre til at gå ind på YouTube og finde Oceans of Hope. Her kan i følge mange af de ture Mikkel har sejlet med skleroseramte mennesker og se hvordan de udlever deres drømme og tager ansvar for sig selv og andre.
Mikkel har et motto der er OUT INTO THE WORLD – INTO LIFE. Organisationen Oceans of hope, har flere underorganisationer rundt om i verden.
Mikkel Anthonisens næste projekt er Oceans of Hope Arctic Expedition, og som led i et træningsforløb skal båden sejle rundt i de Danske farvande. Det forventes at vi til sommer får besøg i Skælskør.
 
 
 
Kanaltur til Frankrig - 17. januar kl. 17:30
Onsdag den 17. januar var der klubaften i Multirummet. Peter og Marianne fortalte og viste en stribe lysbilleder fra deres tur til Frankrig.
Turen gik på kanaler gennem Tyskland, Holland og Belgien og vi fik et glimrende indblik i hvordan det er at blive sluset igennem kanalerne.
Aftenen startede med fransk løgsuppe og i pausen fik vi kaffe og kage.
Aktivitetsudvalget siger tak for en god aften.
PS: Se Kajs billeder på SAS-hjemmeside og på Fjæsen
Opfordring til dialog fra aktivitetsudvalget
Det nuværende aktivitetsudvalg ønsker at fratræde og lade nye og yngre kræfter komme til. Vi har forhørt os flere steder, om der er nogle der kunne tænke sig at videreføre udvalget.
Der har ikke været nogle der har meldt sig, så jeg vil foreslå en dialog om hvad vi fremadrettet ønsker for vores klub.
Som jeg ser det, er aktivitetsudvalget i dag, koordinerende for fællesaktiviteter i klubben. Dette er en praktisk ordning, men ikke en nødvendighed for klubbens aktiviteter.
Vi har flere aktive grupperinger i klubben og de kan sagtens fortsætte uden et aktivitetsudvalg. En mulighed er også en koordinator fra bestyrelsen.
Vi har et meget aktivt Junior udvalg med en velfungerende afdeling af Søstjerner. Denne gruppe kan i et omfang inviterer medlemmer fra tur og kapsejlere til at deltage i aktiviteter de står for.
Vi har en meget aktiv sejlerskole. Denne gruppe af potentielle kommende sejlere, kan invitere alle klubbens medlemmer til at deltage i festlige arrangementer.
Tursejlerne er aktive ved enkeltaktiviteter, Pinsetur, Brombærtur, Fiske konkurrence, senest en dejlig tur til Vejrø.
Kapsejlerne har deres udvalg og kan fint fortsætte uden aktivitetsudvalgets hjælp.
Lur mig om ikke kreative personer fra denne gruppe af medlemmer, kan komme på aktiviteter der involverer hele klubben.
Aktivitetsudvalgets medlemmer ønsker stadig at være en aktiv del af klublivet. Vi er her stadig og vil gerne bidrage, selv om andre tager over.
Sammenkomster som, Sct. Hans fest, Standerhejsnings fest, Afrigger fest og Julefrokost, vil være oplagt at overdrage til klubbens hovmester.
Det nuværende aktivitetsudvalg, har lagt meget energi i at få alle klubbens medlemmer til at deltage i fællesaktiviteter, men da det er os alle sammen der er med til at skabe klubben, mener jeg det er vigtigt, at vi får debatten om hvordan klubaktiviteterne skal forme sig i fremtiden.
De bedste hilsner
Sussi Petersen
Historien om askebægeret
 
Efterlysningen om Birgits loppefund fra Agersø har givet resultat.

Historien er, at Skælskør Amatør-Sejlklub, inviterede både fra Agersø, Nyborg og Korsør, til at sejle om kap i Storebælt den 8 august 1926.
Her deltager 3 både fra Agersø, 2 fra Korsør og et ukendt antal fra Nyborg samt fra Skælskør.
Vinderne bliver 2 brødre fra Agersø - Bådebyggerne Peter og Christian Rasmussen.

Tiden går og familierne gemmer deres trofæ, der overgår til næste generation.
Næste generation igen, rydder op i dødsbo og har ikke nogen relation til forfædrenes trofæ og sætter i 2014 gemmerne på Agersøs lokale loppemarked og det er her Birgit finder trofæet og ser teksten på askebægret.

Det er Eigil - fra Agersø, der har undersøgt historien om førsteprisen fra SAS.
Eigil ville gerne have prisen hjem til museum på Agersø og Birgit syntes det var en fin ide.

Derfor var der mandag den 8. februar 2016 i Skælskør Amatør-Sejlklub en overrækkelse af trofæet, hvor Peter, Birgits mand, overrakte det til Ejner i overværelse af Sten Andreassen der forevigede øjeblikket.

Det er ganske vist, og historien skulle komme i Skælskør Avis samt i Julebogen 2016.